Falden frugt

Falden frugt

lavthængende noveller

 

Tankeeksperimenter. Beskrivelser fra det muliges verden og det ikke muliges. Leg med grænsen mellem det mulige og det ikke mulige. Pastiche over nogle linjer fra Johannesevangeliet. Kontrafaktisk rejsebeskrivelse. Noget om at arve. Portræt af en glemt stamme, der opfattede sig som noget særligt. Vrøvlefortællinger.

 

De enkelte noveller:

Anonym – Svar forkert – Hullet – Joh. 8, 2-11 – Journalnotat – Hæverteksperimentet – Erindringen om Svea-rige – Ursula – Basilikaen – Stammen uden kendetegn – Manden der ville dø.

Novellerne blev til som de lavthængende frugter, det stof der faldt mig ind i en gang for 20-22 år siden. Jeg ville se hvor mange korte noveller man kunne skrive på en uge. Bagefter så jeg det som et anfald af latterlig præstationsiver, men det var morsomt. Der var 16 nedfald. Ca. 2004 hentet frem og importeret i tidssvarende tekstprogram. En håndfuld blev skyllet, renset, presset og senere genanvendt i romaner og fortællinger. Det er de tilbageblevne 11, som end ikke fuglene gad hakke i, der hermed stilles til rådighed. Fordi tiden har givet enkelte af dem en berettigelse, de ikke havde dengang. De er blevet tilpasset en smule, så de står lidt bedre til udgivelsesåret.